8. června 2015

Nezvolený básníkem

Napsala Simona Blažková

MariánVelevážené dámy a velevážení pánové. Ačkoliv většina z vás už na Majáles jistě zapomněla, vracíme se se zpětným pohledem jednoho z kandidátů na krále, Mariána Rolníka, zvaného též Menoslav I. Párek.

Jak se obecně po Majálesu cítíš? Již se cítím dobře, ale ještě před šesti dny jsem brečel a byl jsem velmi zklamaný.

Byl pro tebe problém vyrovnat se s prohrou? S prohrou jsem se nevyrovnal, neb to prohra nebyla. Byla to drtivá porážka a nešlo tomu již zabránit. Ale jak říkám, je to sport, a když se zraníš, jsi zraněná.

Jak vidíš svou budoucnost po volbě krále Majálesu? Jaké máš vyhlídky? Budoucnost bude bledě modrá, možná až tyrkysová. Vyhlídky nemám žádné, ale jednou bych rád vlastnil Vyhlídku v Luhačovicích.

Kam nasměřuješ svou kariéru? Doprava! Protože Left 4 Dead.

A co básně? Stále ještě píšeš? Čtenáři si jistě budou pamatovat tvé dílo Turista. Jasně, často nějakou báseň, básničku, epigram či gram sfouknu.

Jsi ochotný nám jeden ze svých mnoha umů znovu předvést? Inspiraci pro tuto báseň jsem vzal z náhodné věty v Ábíčku, z náhlého přívalu spaní a žraní a své vášně pro fyziku.

Tři sta zlatých jako dárek, za to koupím řádnej párek, k tomu přikousnu si škvarek a kouknu na ňákej kvarek. Vše zatopím škopkem piva o tom se často snívá. Sen, to je věc pomíjivá, ale ne tak jako ženy.

V závěru snad jen fotka gymnaziálního všeuměla, který se jednou zapíše do historie.

[caption id="attachment_3038" align="aligncenter" width="300" class=" "]Nezvolený král (vlevo) v celé své kráse Nezvolený král (vlevo) v celé své kráse[/caption]