3. listopadu 2015

Grafoman na Dni otevřených dveří

Napsal Vít Malota

IMG_5266Třetího listopadu proběhl již tradičně na strakonickém gymnáziu Den otevřených dveří. Tentokrát však s drobnou obměnou. Přímo v hlavním vestibulu stála hrdě naše slavná Nástěnka a před ní od tří hodin do šesti vysedávala důležitě vyhlížející honorace. 

Ve skutečnosti šlo o ty, kteří byli buď tak zapálení pro věc, že dobrovolně zůstali ve škole o čtyři hodiny déle, než bylo nutné, nebo o ty, kteří byli donuceni. Mezi první skupinu lidí patřil šéfredaktor a Terezka Pazderníková (sestra Martina "sporťáka" Jelínka), jež je v Grafomanovi prvním rokem a snaží se nahnat nějaké plusové body.

Mezi ty méně šťastné, kteří vysedávali z donucení, patřil již výše zmíněný Jelda a hlavně redakční dělník a vesnický pracant David Kuncl. Ten se dokonce pro větší autenticitu oblékl do pracovního a lákal tak pozornost kolemjdoucích. Především pak pana ředitele, který i přes jeho nuzný zjev ocenil snahu, s níž se tento prostý chlapec pokouší dotáhnout své studium až k vytoužené maturitní zkoušce.

IMG_7365

Pro nové potenciální studenty jsme se vybavili 164 výtisky nového tištěného vydání Grafomana, které bude pro vás, čtenáře, připravené ve vestibulu zdarma k vyzvednutí. K našemu překvapení se lidé zastavovali, ptali, vyzvídali. Někteří žáci a žákyně vypadali skutečně velice zaujatě. Můžeme tak do budoucna doufat v možné posily našich žurnalistických řad.

IMG_7427

Nezbývá než poděkovat všem příchozím a popřát jim mnoho štěstí do budoucna. A my se vrátíme k tomu, co nás baví – k psaní! Hned potom, co vrátíme všechno na svá původní místa. Tedy... David to vrátí.

Vít Malota

(foto: redakce)